Let op! Geld lenen kost geld.

Doorlopend Krediet

Wanneer u een doorlopend krediet afsluit, bijvoorbeeld voor extra geld tijdens een verbouwing, dan bent u in ieder geval zeker dat u niet snel zonder geld komt te zitten. U spreekt samen met de kredietadviseur af hoeveel u maximaal kunt lenen. Tot dit bedrag kunt u tijdens de gehele looptijd telkens weer geheel of gedeeltelijk opnemen. De rente die u betaalt wordt berekend over het bedrag dat u heeft opgenomen.

Het nadeel van een doorlopend krediet is dat er vooraf geen afgesproken looptijd is. U weet dus niet in welke periode het bedrag is terug betaald. U kunt immers steeds weer opnemen en aflossen tot het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Van tevoren weet u dus niet hoe het verloop is.

Voorbeeld: extra geld voor als het goed uitkomt
Met een doorlopend krediet heeft u altijd extra geld voor als het ├ęcht nodig is, bijvoorbeeld voor een nieuwe wasmachine. U betaalt maandelijks rente over het opgenomen bedrag voor de wasmachine en ook een stukje aflossing. Heeft u ondertussen ook geld nodig voor de vakantie? Geen probleem. Met een doorlopend krediet kunt u steeds opnemen en aflossen wanneer u dat wilt, en hoe u dat wilt. De looptijd verandert hierdoor ook doordat u steeds opneemt en inlost op het krediet. Om te voorkomen dat u altijd blijft betalen voor het krediet moet u wel iedere maand aflossen. Doet u dit niet dan kunt u al snel in betalingsmoeilijkheden komen.

Offerte aanvragen

Bellen voor geld

Voordelig en snel een lening afsluiten? Vergelijk meerdere aanbieders en ontvang een goedkoop voorstel direct per e-mail. Door hierboven op offerte te klikken gaat u direct naar de offerte pagina waar u de lening aan kunt vragen. Uw gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

Disclaimer | Sitemap | Printvriendelijke versie | © 2008 - 2022 Leningaanvragen - onderdeel van VDZ Lening